Mereväelased suundusid rahvusvahelisele suurõppusele

Postimees
Copy
Baltops, Wambola.
Baltops, Wambola. Foto: Eesti merevägi

Täna suundusid Eesti mereväelased rahvusvahelisele suurõppusele Baltops (Exercise Baltic Operations), mis koondab endas üheksateistkümmet NATO laeva.

Eesti merevägi osaleb 07. - 16. juunini kestval suurõppusel mereväe tuukrite, miinijahtija EML Sakala ning staabi- ja toetuslaev EML Wambolaga, kokku ligi 80 mereväelast. Suurõppusel kokku on osalemas 3000 inimest 19 riigist. Esindatud on 29 laeva ja 29 lennuvahendit.

Osalevate sõjaväelaste ohutuse ja tervise tagamiseks toimub Baltops 2020 eranditult merel. Säärane ettevaatusabinõu võimaldab üksustel tõhustada riikidevahelist operatiivkoostööd ning tagades samal ajal meeskondade tervis ja valmisolek, et oleks olemas pidev piirkondlik julgeolek.

49. korda toimuval õppusel Baltops 2020 osalevad riigid nagu Eesti, Kanada, Taani, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Itaalia, Läti, Leedu, Holland, Norra, Poola, Portugal, Hispaania, Rootsi, Türgi, Ühendkuningriik ja USA.

1972. aastal algatatud suurõppus Baltops on iga-aastane rahvusvaheline õppus, mis näitab NATO pühendumist edendada piirkonnas rahu ja julgeoleku taset, mis suudavad kriisi ajal kiiresti reageerida. Eesmärk on suurendada osalevate riikide paindlikust maa-, õhu- ja mereväe ühendoperatsioonide läbiviimisel Läänemere regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles