Börsiaktsiatele joosti tormi juba eelmisel aastal (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Eestis on viimase seitsme kuuga kasvanud enam kui kümne tuhande võrra väärtpaberikontode arv, mille arvel on vähemalt üks Tallinna börsil noteeritud aktsia.
Eestis on viimase seitsme kuuga kasvanud enam kui kümne tuhande võrra väärtpaberikontode arv, mille arvel on vähemalt üks Tallinna börsil noteeritud aktsia. Foto: Tairo Lutter

Põhjus, miks sel aastal on börsitehingute arv märkimisväärselt kasvanud, pole üksnes aktiivsete ja spekulatiivsete investorite aktiivsus endale soodsate aktsiate soetamisel, vaid üleüldine huvi suurenemine aktsiatesse investeerimisel. Enamiku meie börsiettevõtete aktsionäride arv kasvas eelmisel aastal jõuliselt.

Kaks nädalat tagasi kirjutasin erakordsest kauplemisaktiivsusest Tallinna börsil selle aasta esimestel kuudel (vt «Kas börsiinvestorid on hulluks läinud», PM 23.05.2020). Selle aasta käive on juba ületanud nii 2014. kui ka 2012. aasta kogukäibe, tehingute arv on juba ajaloo suurim – suurem isegi kuumast 1997. aastast ning 2007. aastast, mil jaanuaris oli teise börsibuumi kulminatsioon ning alates veebruarist hakati aktiivselt positsioone likvideerima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles