Öpik: koroonaviiruse uued üksikjuhtumid on salakavalad (13)

BNS
Copy
Ester Öpik
Ester Öpik Foto: Madis Veltman

Terviseameti põhja regionaalosakonna juht Ester Öpik ütles reedel ETV uudistesaatele «Aktuaalne kaamera» antud intervjuus muu hulgas, et kui peresisesed koroonaviirusse nakatumised ei ole üllatavad, siis muret tekitavamad on niisugused nakatumised, mille puhul ei ole teada, kus inimene on viiruse saanud.

«Meie jaoks muret tekitavamad on need olukorrad, mida ka juhtub iga päev, kus tuleb üksikuid haigestunuid ja nemad ise ka ei oska öelda, kus nad selle viiruse on saanud. Nad jutustavad küll, et kasutavad ühistransporti või käivad avalikes kohtades, aga täpselt ei tea. Kui selliseid juhtumeid tekib väga palju, siis see on koht, kus me erakordse täpsusega veel kord süveneme ja vaatame, mis sealt välja paistab. Me läheme juba täna ka rühmaviisilise puhul sügavuti sisse, aga üksikjuhtumid on salakavalad,» ütles ta «Aktuaalsele kaamerale».

Piriide avanemise kohta rääkis Öpik, et piirangute leevendamisel oli teada, siis võib aset leida nakatunute arvu mõningane tõus.

«Tõepoolest, oli ju teada, et kui me natukene vähemhaaval leevendame piiranguid, siis võime kohata teatud nakatunute arvu tõusutrendi. Oleme seda ka näinud. Lähiriikidest, näiteks Soomest ja Rootsist, on pereliikmed, kes on seal olnud tööl, tulnud üle tüki aja pere juurde ja on juhtumeid, kus ka teised pereliikmed on seeläbi nakatunud. Samas on olukord, et me saame väga hästi kohe teada, kui inimene on andnud positiivse proovi, me selgitame kohe välja, kellega ta võib olla kokku puutunud. Joonistub välja lähikondsete ring. Lähikondsed me juba siis võtame enda hoole alla, palume neil ka viibida kodus, oma tervist jälgida,» seletas Öpik.

«Sellisel juhul, kui tekivad perenakatumised, need ei üllata meid nii palju, kuivõrd nad on lähikontaktsetena meil olnud juba kontrolli all ja nad ei ole nii palju vabalt ringi liikunud,» lisas Öpik.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles