Politsei puhumisreididel on kaasas nakkusohutuse nõustaja

Copy
Politseinik alkomeetrit hoidmas.
Politseinik alkomeetrit hoidmas. Foto: Mihkel Maripuu

Politseioperatsioonidel «Kõik puhuvad» osalevad täna terviseameti inspektorid, et nõustada politseiametnikke puhumisreidi nakkusohutuse tagamisel.

«Puhumisreidide osas on oleme politseid nõustanud juba varem, kuid esmakordselt osalevad terviseametnikud puhumisreididel kohapeal,» ütles terviseameti põhja regionaalosakonna juhataja Ester Öpik.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Urmas Krulli sõnul kasutatakse puhumisreidil kontaktivabasid indikaatorvahendeid, mis tähendab, et puhuja alkomeetrit ei puutu. «Puhumisreidi läbi viivad ametnikud kannavad nakatumisohu võimalikult minimaalsena hoidmiseks maski ja kindaid. Regulaarselt desinfitseeritakse ka indikaatorvahendeid. Soovi korral on võimalik paluda puhumiseks ühekordset huulikut,» rääkis Krull.

Terviseameti hinnangul on Eestis praegu nakatumise risk madal ning puhumisreidil viirusesse nakatumise võimalus ei ole tõenäoline.

Terviseamet tuletab meelde, et Covid-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks tuleb endiselt hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

Covid-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles