Arvustus Ühekülgne kiidulaul Quentin Tarantinole

Andrei Liimets
, filmikriitik
Copy
Mitmes Quentin Tarantino filmis hiilgavalt üles astunud Samuel L. Jacksonil jagub režissööri jaoks ainult kiitvaid ja ülikiitvaid sõnu.
Mitmes Quentin Tarantino filmis hiilgavalt üles astunud Samuel L. Jacksonil jagub režissööri jaoks ainult kiitvaid ja ülikiitvaid sõnu. Foto: Filmikaader

Maailma ühe tuntuma lavastaja Quentin Tarantino jaoks on viimased paar aastat olnud vastuolulised. Tema värskeim, järjekorras üheksas lavastajatöö «Ükskord Hollywoodis» pälvis karjääri rekordilised kümne Oscari-nominatsiooni. Samal ajal šokeeris maailma mehe kaheksa eelnevat linalugu tootnud Harvey Weinsteini vägistamisskandaal, mille raames kerkis korduvalt pinnale ka Tarantino nimi.

«QT8: Esimesed 8 filmi» on katse Tarantinot Weinsteini kuritegudest võimalikult palju kaugendada. Kronoloogiliselt käiakse läbi lavastaja kaheksa esimese filmi saamislood ja mõju, rõhutades igal võimalusel, kuivõrd julge autoriga on tegemist, kuivõrd tugevad on tema naiskarakterid ning kuivõrd vähe seotud oli ta Miramaxi ja The Weinstein Company pimedamates soppides toimuvaga. Kriitikale ega kahtlustele siin kohta ei ole, kümned kuulsad näitlejad ja Tarantino kaastöölised tunnistavad pooleteise tunni jooksul kui ühest suust, millise võrreldamatu geeniusega on tegemist.

Otsekohe legendiks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles