Bänd, kellele meeldib endale kandadele astuda

Margus Haav
, reporter
Copy
Muusikaline kollektiiv Pillikud ühendab endas jazz-folk-pop stiilid ning ammutab inspiratsiooni eesti keelest, loodusest ja rahvakultuurist. Pildil (üleval poisid vasakult) Tobias Tammearu, Jan Kulbin ning (alt vasakult) Marianne Leibur, Jana Kütt, Kristjan-Robert Rebane, Ann Mäekivi ja Karl Madis Pennar.
Muusikaline kollektiiv Pillikud ühendab endas jazz-folk-pop stiilid ning ammutab inspiratsiooni eesti keelest, loodusest ja rahvakultuurist. Pildil (üleval poisid vasakult) Tobias Tammearu, Jan Kulbin ning (alt vasakult) Marianne Leibur, Jana Kütt, Kristjan-Robert Rebane, Ann Mäekivi ja Karl Madis Pennar. Foto: Kretel Kuusk

Ühe enda kirjutatud loo järgi nime võtnud Pillikud ühendab endas jazz-folk-pop stiilid ning ammutab inspiratsiooni eesti keelest, loodusest ja rahvakultuurist. Pillikuid on seitse – kolm lauljat (kellest kaks mängivad ka viiulit), kitarrist, basskitarrist, trummar ja saksofonist; viis neist on tegutsevad jazzmuusikud, üks klassikaline muusik ja üks rokkmuusik. Hiljuti ilmus bändi debüütalbum «Metsaunelm».

Bändi ainus algse koosseisu liige Robert Rebane on multiinstrumentalist ja ansambli eestvedaja. Tema laulab, mängib basskitarri, akustilist kitarri ja akordionit ning kinnitab, et Pillikud tegelikult ei defineerigi ennast jazz-folk-pop-bändina.

Robert Rebane, kui nüüd võtta meie rahvapärimus ja esitada seda jazz’ilikus võtmes, siis tekib päris huvitav olukord – mõlemad ju pärit erinevatelt mandritelt! Kuidas ja miks selle kombinatsiooni peale tulite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles