Ema võitis tütre tagasi

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olena Vool tütar Marellega.
Olena Vool tütar Marellega. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval jättis Harju maakohus Tallinna linna avalduse Olena Voolult tütre äravõtmise kohta läbi vaatamata ning laps elab nüüd taas emaga Kuressaares.


Voolu esindaja Mihkel Tuus ei mõista, milline võis olla põhjus, et ema ja laps pidid jõulud ja aastavahetuse teineteisest eraldi veetma, kirjutab Oma Saar.

«Väide, et Olena Vool ja tema tütar elasid laudas, on täiesti alusetu,» märkis jurist Tuus eile.

Tema sõnul olid tol hetkel, kui tüdruk ema juurest ära viidi - 11. novembril läinud aastal -, nende elupaigaks küll ühes tootmishoones asuvad puhkeruumid, kuid seal oli võimalus nii söögitegemiseks, kütmiseks kui ka pesemiseks ning Tuus on veendunud, et ohtu lapse elule või tervisele ei ole olnud.

Tuusi sõnul on hämmastav, et lapse äraviimiseks kasutasid ametivõimud seda lühikest aega, mil ema ja tütar olid sunnitud ära kolima neile ulualust pakkunud varjupaigast Laurits ning seda lihtsal põhjusel, et kuna ema oli tol ajal Tallinna elanikeregistris, tuli tal enda ja lapse eest turvakodus elamise eest ise maksta.

Seaduse rikkumist näeb Tuus lapse äravõtmise protseduuris - nimelt võeti esimese asjana Olenalt ära laps, päev hiljem vormistati sellekohased dokumendid ning ehkki sellisel puhul tulnuks kohtusse pöörduda 10 päeva jooksul, tehti seda alles 28. novembril.

Ajakirjandusest läbi käinud väite, nagu panustaks Olena rohkem oma lemmikutele, loomadele, kui lapsele, lükkas Tuus ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles