Laine Randjärv: kuidas pensionit koguda (5)

Laine Randjärv
Copy
Laine Randjärv
Laine Randjärv Foto: Erik Prozes

Raha sambasse kogumise asemel on mõistlikum see kinnisvarasse paigutada, kirjutab koorijuht Laine Randjärv (Reformierakond).

Pensionisammaste debatt on praegu mõneks ajaks küll vaibunud, kuid oma aktuaalsust pole see teema kaotanud. Ilmselt on II samba säilitamise või vabastamise küsimus endiselt kirglik ka pärast seda, kui riigikohus teeb otsuse. See võib mõjutada küll seaduse eelnõu saatust, kuid kaldun arvama, et ühtede usku või teiste uskmatust kohustusliku pensionisamba jätkusuutlikkusse see suures osas ei muuda.

Usun, et tulusaim pensionisammas on igaühe hea tervis. Kui oled terve, võid valida, kas töötada ka pensionärina või otsustada ettenähtud puhkuse kasuks. Kui aga tervis veab alt, siis tuleb loota mingisugusegi majandusliku toimetuleku peale, sest ehkki tervist endale raha eest ei osta, on säästude olemasolul võimalik vajaduse korral osta tervist parandavaid vahendeid – arstimeid või teha näiteks mõni selline füüsiline uuenduskuur, mis maksab rohkem, kui haigekassa kindlustus seda võimaldaks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles