Spordirahvas läks Sõõrumaad valides kindla peale

Ville Arike
, reporter
Copy
Urmas Sõõrumaa valiti Eesti Olümpiakomitee presidendiks häältega 83:38.  FOTO: Karli Saul / EOK
Urmas Sõõrumaa valiti Eesti Olümpiakomitee presidendiks häältega 83:38. FOTO: Karli Saul / EOK Foto: Karli Saul/EOK

Kui neli aastat tagasi alistas Urmas Sõõrumaa Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks saades otsustavas hääletusvoorus Jüri Ratase korvpallimängu viimase sekundi viske skooriga 61:60, siis eile seilas ta Tõnu Tõniste vastu tugevas pärituules ja võttis seljavõidu tulemusega 83:38. Üllatust ei sündinud.

«Lootsin südamest, et võib-olla juhtub väike ime, tõstsin oma kõnes esile väärtuste teema. Urmas oli täiskogu liikmetele võib-olla kindlam valik,» mõtiskles Tõniste. Kui neljal eelmisel aastal tegutses ta Sõõrumaa meeskonnas koos Jüri Tammega, siis nüüd ta seal ei jätka. Uuteks asepresidentideks valiti kergejõustikuliitu juhtiv Erich Teigamägi 106 ja põline spordijuht Toomas Tõnise 105 poolthäälega.

Täitevkomitee liikmeid lahutas üle 30 hääle

Huvitavamaid tulemusi pakkus Sõõrumaa esitatud täitevkomitee liikmete hääletus. Kõik pakutud inimesed osutusid lõpuks valituks, kuid hääli anti neile väga erinev arv: 76st 109ni. Rahva lemmikud olid Allar Levandi 109, Kristjan Port 108 ja Mihhail Kõlvart 107 häälega.

Skaala alumisse otsa jäid aga Helle-Moonika Helme 76, Jaanus Karilaid ja Oliver Kruuda 85, Sven Sester 87 ja Helir-Valdor Seeder 88 häälega. Ülejäänud said 90 häält või rohkem.

Nagu juba sellest osalisestki loetelust näha, leiab Sõõrumaa uuest meeskonnast arvukalt poliitikuid. Lausa nõnda arvukalt, et Tõniste kasutas selle iseloomustamiseks sõna «hirmutav». Sõõrumaa selgitas Postimehele oma valikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles