Lihula tragöödias hukkunud kangelane veetis viimased tunnid sõpradega

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Viimane pilt Virgotist, mis tehtud tol traagiliselt laupäeval Saaremaal nõukogudeaegses radarijaamas. Vasakult: Tõnis Uutar, Tanel Tetsmann, Teet Tetsmann, Rando Rohtväli, Virgot Rägastik.
Viimane pilt Virgotist, mis tehtud tol traagiliselt laupäeval Saaremaal nõukogudeaegses radarijaamas. Vasakult: Tõnis Uutar, Tanel Tetsmann, Teet Tetsmann, Rando Rohtväli, Virgot Rägastik. Foto: Tanel Tetsmann

Läinud laupäeval lehvitasid sõbrad pärast ühist mootorratastel Saaremaa-ringkäiku teeristis hüvastijätuks Lihula tulistamises hukkunud 40-aastasele Virgot Rägastikule. «Järgmise korrani,» hõikasid nad. Kuid järgmist korda enam ei tulnud.

Laupäeva öösel kihutas alkoholi- ja narkojoobes 32-aastane Mikk Tarraste Subaruga vastu kahte autot, tankla seina ja põgenes kahjustatud autoga. Seda nägi pealt mootorrattal sõitnud Rägastik, kes läks ohtlikku juhti otsima. Järsku avas Tarraste tema suunas tule. Mootorrattur suri sealsamas.

Virgoti surmast on möödas poolteist päeva ja tema lähedased on sügavas leinas. Heal sõbral Tanel Tetsmannil on Rägastikust raske rääkida. Kuid ta teeb seda, Virgoti õe, ema ja venna palvel, sest nad ise ei suuda.

«Ja nüüd ongi nii nõme, et kuigi me tundsime Virgotit umbes 15 aastat, siis... mehed on ju nii rumalad. Ma isegi ei tea, kus koolis ta käis või kus on tema sünnikodu. Me räägime mootoritest ja mootorratastest, aga mitte sellest, mis on oluline: inimesed, suhted,» ütleb Tetsmann, hääles tajutav emotsionaalne jõuetus.

Copy
Tagasi üles