PALME UURIMISE LÕPP Rootsi ootab lahendust 34 aastat püsinud traumale

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Rootsi peaminister Olof Palme lasti Stockholmi kesklinnas maha 1986. aasta veebruaris. Täna selgub, kas lõpuks esitatakse kellelegi tema mõrvas süüdistus või suletakse uurimistoimik juhtumis lõplikku selgust saamata. 
Rootsi peaminister Olof Palme lasti Stockholmi kesklinnas maha 1986. aasta veebruaris. Täna selgub, kas lõpuks esitatakse kellelegi tema mõrvas süüdistus või suletakse uurimistoimik juhtumis lõplikku selgust saamata. Foto: Tobbe Gustavsson/Scanpix Sweden/Reuters/Scanpix

Rootsi juhtivprokurör Krister Petersson selgitab täna, mis ikkagi juhtus 1986. aasta veebruaris, kui seni teadmata kurjategija lasi Stockholmi kesklinnas ööpimeduses maha sotsiaaldemokraadist peaministri Olof Palme, kelle tapmise uurimisesse tõi lõpuks läbimurde väidetavalt leitud mõrvarelv.

Juba veebruaris Rootsi raadiole antud intervjuus mainis Petersson, et Palme mõrvaga seoses on uusi tõendeid ning eile väitis tabloidleht Aftonbladet, et Rootsi valitsust teavitati uurimise tulemustest ning sellestki, et mõrvarelv on leitud. Usaldusväärsest allikast oli vastava info saanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tuntud liige Daniel Suhonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles