Viru keskuse bussiterminal kaunistatakse lasteaedades tehtud lühtritega

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse bussiterminal.
Viru keskuse bussiterminal. Foto: Toomas Huik

Nädalavahetusel süüdatakse Kalasadamas ja Mustamäel Sääse pargis tuleskulptuurid ning Viru keskuse Toidumaailma ette bussiterminali riputatakse üles lasteaedades valminud 30 lühtrit.

Alates homsest on kõigil soovijatel võimalus nautida ka Viru Keskuse bussiterminali Toidumaailma esisele platsile ülesriputatud Tallinna lasteaedade valmistatud uhkeid värvilisi lühtreid ja virmalisi, teatasid Tallinnas käimas oleva valgusfestivali korraldajad.

Ülespandavad kaunistused valmisid lasteaedades ühistööna ning need on vanadest plastpudelitest tehtud värvilised virmaliste rivid ning iga tuba valgustama sobivad lühtrid. Kokku osales projektis 17 lasteaeda ning valmis üle 30 lühtri. Lühtrid on bussiterminalis väljas kuni 25. jaanuarini.

Sel nädalavahetusel toimub valgusfestivali raames traditsiooniline tuleskulptuuride ja kuuselõkke põletamine. Laupäeval algusega kell 17 süüdatakse skulptuurid Kalasadama basseini ääres ning pühapäeval algusega kell 18 toimub Mustamäel Sääse pargis tuleetendus «Muinasjuttude aed».

Kalasadamas on valmimas kaheksa tuleskulptuuri ning nende ehitajateks on nii Tallinna, Tartu kui ka Lihula õpilased. Lisaks õlgedest ja kuuskedest valmistatud tuleskulptuuridele ootab sel aastal süütamist ka EKA tudengite poolt nüüdisaegsematest vahenditest valmistatud Tulekoer.

Mustamäel Sääse pargis sünnib aga Sally Stuudio tulegrupi käe all leekidest «Muinasjuttude aed», kus näeb nii tuleskulptuure kui ka tuleetendust. Mõlemal pool süüdatakse ürituse finaalina linnakodanikelt kogutud kuuskedest suured kuuselõkked. Vanu jõulukuuski võib kuuselõkkesse tuua kuni ürituste alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles