Ravikindlustus kõigile või lasterikkaile? (2)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Kolmeaastaste laste emad jäävad ravikindlustuseta enam kui aastaks.
Kolmeaastaste laste emad jäävad ravikindlustuseta enam kui aastaks. Foto: Pm

Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) tuli mõni aeg tagasi välja algatusega, mille eesmärk on tagada nelja ja enama lapse vanemale eluaegne ravikindlustus. Algatuse prognoositav maksumus võib küündida 14 miljoni euroni. Ravikindlustuse sidumine laste arvuga ei lahenda aga põhilist lastevanemate ravikindlustusega seotud probleemi. Sotsiaalministeerium töötab sügiseks välja plaani, kuidas tagada ravikindlustus kõigile Eesti elanikele.

«Väljapakutud idee – nelja ja enama lapse ema eluaegne ravikindlustus – tuleneb vajadusest tunnustada lasterikka pere tööd ja kindlustada neile meelerahu, et ka kodule pühendudes on ravikindlustus riigi poolt tagatud. Mida suurem pere, seda rohkem ressursse kulub laste kasvatamiseks, mida rohkem lapsi, seda suurem on vanemate panus laste täisealisteks kasvatamisse,» põhjendas Solman.

Ettepanek on Solmani sõnul märk sellest, et riik hoolib ja märkab suurperede nähtud vaeva, samuti sellest, et soovitakse anda vanemale tervise osas kindlustunne.

«Konkreetset ettepanekut saab rakendada nii ema kui ka isa puhul. Analoogina võib tuua rahva seas tuntud emapalga, mida tegelikkuses saab kasutada nii ema kui ka isa,» selgitas rahvastikuminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles