Riigikogu aitab Narval tänavaid ümber nimetada (7)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
President Kersti Kaljulaid kinkis 2018. aasta novembris ERRi Narva stuudios piirilinnale uued tänavasildid, mis pole paraku senini kasutust leidnud.
President Kersti Kaljulaid kinkis 2018. aasta novembris ERRi Narva stuudios piirilinnale uued tänavasildid, mis pole paraku senini kasutust leidnud. Foto: Presidendi kantselei

Kolm Reformierakonna ja kaks Isamaa riigikogusaadikut esitasid kohanimeseaduse täiendamise eelnõu, mis võimaldaks kohustada näiteks Narva linna ümber nimetama punamõrtsukate Ants Daumani ja Albert-August Tiimanni nimelise tänava, millega on edutult tegeletud juba peaaegu kakskümmend aastat.

Urmas Kruuse, Eerik-Niiles Krossi ja Kaja Kallase (Reformierakond) ning Tarmo Kruusimäe ja Üllar Saaremäe (Isamaa) 8. juunil algatatud eelnõu järgi tahetakse kohanimeseaduse paragrahvi 13 täiendada lõikega, et isikunime ei või pühendusnimeks määrata, kui isik on tegutsenud Eesti Vabariigi loomise, põhiseadusliku korra püsimise või Eesti iseseisvuse taastamise vastu.

Eelnõu järgi teeb koha­nimenõukogu 60 päeva jooksul seaduse jõustumisest valdkonna eest vastutavale ministrile, kelleks praegu on riigihalduse minister Jaak Aab, ettepanekud lõikele mittevastavate kohanimede muutmiseks. Edasi teeks minister kohanimemäärajale ettekirjutuse viia kohanimed viivitamata seadusega kooskõlla – «kuid mitte hiljemalt kui 30 päeva jooksul pärast Kohanimenõukogu ettepanekute saamist».

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles