Teder palub Zelenskõil jõustada Londoni kohtu otsust (9)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Sky Malli omanditüli. Prisma Beta on kaubanduskeskuse ametlik omanik, kuid Odessa ärimees Andrei Adamovski on selle varad kantinud Pivdennõi panka.
Sky Malli omanditüli. Prisma Beta on kaubanduskeskuse ametlik omanik, kuid Odessa ärimees Andrei Adamovski on selle varad kantinud Pivdennõi panka. Foto: Postimees

Suurärimees Hillar Teder palub Ukraina presidendil Volodõmõr Zelenskõil jõustada Londoni kõrgema kohtu otsust, mille järgi peab endine äripartner talle tagastama Kiievis asuva Sky Malli kaubanduskekuse. Vastasel juhul on ainuke alternatiiv pöörduda Washingtoni arbitraažikohtusse ja nõuda poole miljardi dollarini ulatuva kahju hüvitamist Ukraina riigilt.

«Me tahame, et Ukrainas antaks tagasi, mis meilt varastati. Selle sammuga selgub, kas annavad meile keskuse tagasi või ütlevad, et minge jah sinna Washingtoni ja küsige siis riigi käest raha, kui tahate, mis me parata saame,» selgitas Teder, miks Zelenskõi poole pöördus. Kui õiglust ei saa, siis plaanib ta septembris pöörduda rahvusvahelisse arbitraaži.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles