Viis pöörast moeideed, mis ka külma suve kuumaks kütavad (6)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Susanna Belinda Kõgel kudus oma hirmud ja painajad pärliliseks kleidiks. Paanikat pole keegi iial enne nii kaunisse vormi valanud.
Susanna Belinda Kõgel kudus oma hirmud ja painajad pärliliseks kleidiks. Paanikat pole keegi iial enne nii kaunisse vormi valanud. Foto: Getter Kuusmaa

Soe talv toob külma suve? Siin on tulikuumad ideed noortelt moehuligaanidelt, milles iga ilmaga palav hakkab. Suvi on turvatsoonist välja tulemiseks ja täie rõõmuga hullamiseks. Estonian Fashion Festival näitas, et julgus on esimene tarviline joon, et olla stiilne ja pilkupüüdev.

Kantavad muinasjutud

Rõivas võib olla palju rohkem kui kehakate. Pöörase fantaasiaga moepiiride nihutaja Annika Kiidron tõi muinasjutud rõivastele. Nende asjade tundelaeng on erakordne, samuti jätkub vaatamist pikaks ajaks nii endale kui ka igale möödujale. Autori sõnul kannustas teda soov anda uus võimalus hääbuvale tekstiilikunstile, taaselustada ajamahukad tikkimisvõtted ja hoida elus lood.

Arvad, et täna oleme liiga tuimad, et muinasjutte mõista? Oh ei, anna endale vaid võimalus ja juba ärkab sinus müütiline rüütel ning valla saab päästetud igas mehes uinuv soov end kangelasena tunda. Rõivad suudavad muuta nii meie enesetunnet, käitumist kui ka elu – niipea kui mõne Kiidroni muinasvammuse selga ajad, kaovad viimasedki kahtlused.

Annika Kiidron. Kantavad muinasjutud
Annika Kiidron. Kantavad muinasjutud Foto: Getter Kuusmaa

Nõiutud kleidid

Eesti on maagiline maa ning igapäevasest nõiakunstist on siinkandis alati osatud lugu pidada. Victoria Käesel taaselustas oma värskes moeloomingus arbujate pärandi. Kas kleidi abil saab oma tulevikku kujundada? Esivanematel on aastasadade jooksul leitud sadu motiive ja sümboleid, mis elu paremaks nõiuvad. Oleks päris rumal neid mitte kasutada. Saarte kandist tulev vägi on eriti võimas, nii võttis Käesel aluseks Muhu motiivid ainulaadsetel trükikangastel ja tegi neist nõiutud hõlmikkleidid.

Victoria Käesel. Nõiutud kleidid
Victoria Käesel. Nõiutud kleidid Foto: Getter Kuusmaa

Disainitud hirmud

Ma kardan! Seda on tabu välja öelda, kuid tõsi ta on, et kõik me koosneme hirmudest. Susanna Belinda Kõgel tegi hirmud moekollektsiooni materjaliks. Inspireeritud tundest, et tahaks nii palju rohkem saavutada ja riske võtta, kuid miski hoiab pidevalt tagasi ja enamasti on selleks just hirm: hirmud, et teised mõistavad valikud hukka. Aga kui hirmud avalikuks teha, panna need rõivaste kujul selga, on see üks viis neist üle saada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles