Roimade sagenemise taga on meelemürgid

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares. Foto: Eero Vabamägi

Eestis tapeti ja mõrvati inimesi tänavu kaks korda rohkem kui mullu samal ajal, teatas justiitsministeerium. Tapmiseni viib enamasti olmetüli, mis puhkeb ühise joomingu käigus. Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares nendib, et järjest sagedamini tarvitatakse alkoholi koos ravimitega.

Kas tapmiste arvu kasvu on võimalik seostada koroonakarantiiniga?

Sellega ei julgeks ma midagi seostada.

Tegelikult ei ole ka võrdlus eelmise aastaga kõige parem, sest mullu esimene poolaasta oli vähemalt Põhja prefektuuris fantastiline. Oli hästi rahulik. Aga teine poolaasta juba «normaliseerus» – uuesti hakkas juhtuma. Võrdlus väga vaikse ajaga lihtsalt lööb protsendi üles.

Näiteks viie aasta põhjal ei ole kasv nii märkimisväärne. Samas ei saa vastu vaielda, et see aasta on rasket vägivalda olnud rohkem kui paaril eelneval aastal.

Kas teil on võimalik välja tuua mõni markantsem näide?

Kuna menetlused veel käivad, ei saa ma palju öelda. Üldistavalt saan öelda, et kui jätta välja üksikud rasked juhtumid, mullu Telliskivi ja nüüd Lihula, siis reeglina tuleb tapmist või raskemat haavamist ette teatud kindlas seltskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles