Joonistatud peasekretär (1)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
MIhhail Korb FOTO: Artur Kuus
MIhhail Korb FOTO: Artur Kuus Foto: Artur Kuus

Keskpartei peasekretär Mihhail Korb seisab koos haridus- ja teadusminister Mailis Repsiga erakonna büroo trepil ning valmistub andma pressikonverentsi 50 000 euro suuruse annetuse asjus. Minister on talle just sõnad peale lugenud ning ajakirjanike ees seistes kuivab suu ja higistavad käed. Mõtted on hajevil. Keegi Narva maanteel asuvast erakonna kontorist mööda sõitjatest laseb signaali, mis mõtted korraks kõrvale viib. Kas keegi märkas uhket ülikonda? Või soengut?

Keskerakonna praegune peasekretär on tõusnud selle nädala teiseks antikangelaseks. Hoolimata sellest, et Korb püüab alati soliidne ja tõsine välja näha, on teda ometigi saatnud uskumatu ebaõnn. Tihtipeale näib, et see on hoopis tunnetuse puudumine ning vahel ka rumalus.

Peaminister Ratas lootis Korbi oma esimesse valitsusse tuues kasutada teda Keskerakonna vene tiiva rahustamiseks ning näidata, et tal on võimalus jõuda ministrikohale. Ometigi tuli Korbist loobuda, kui too 2017. aastal Haapsalus esinedes teatas, et ei toeta Eesti kuulumist NATOsse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles