Ettevõtja eitab domeeni keeleamet.ee kaaperdamist (11)

Andres Einmann
Copy
Minnes praegu veebiaadressile keeleamet.ee, näeb ekraanil kirja, mis teatab, et domeen on registreeritud, kuid sellel puudub serveriteenus.
Minnes praegu veebiaadressile keeleamet.ee, näeb ekraanil kirja, mis teatab, et domeen on registreeritud, kuid sellel puudub serveriteenus. Foto: Madis Veltman

Augustist keeleametina tegutsema hakkava keeleinspektsiooni peadirektorit Ilmar Tomuskit tabas eelmisel esmaspäeval ebameeldiv üllatus. Kui amet hakkas tegema ettevalmistusi uue nime kasutusele võtmiseks, selgus, et internetidomeeni keeleamet.ee on juba registreerinud Paides tegutsev programmeerimisfirma Pixest OÜ ja seda vaid mõne kuu eest: 18. veebruaril.

Tomusk peab sellist tegevust katseks riigiametilt raha välja pressida, kuna info keeleameti loomise kavast hakkas ajakirjanduses levima juba eelmisel aastal ja on loogiline, et uus amet tahab endale internetis omanimelist domeeni. Keeleinspektsiooni juht saatis neljapäeval Eesti Interneti Sihtasutuse domeenivaidluste komisjonile kirja, milles taotleb keeleameti nimelise domeeni üleandmist loodavale riigiasutusele.

Pixest OÜ juhatuse liige Geir Põder peab keeleinspektsiooni sellist tegevust kummaliseks, kuna riigiasutus ei ole tema endaga ühendust võtnud ja domeenivaidluskomisjonile saadetud kirjast kuulis ta esimest korda Postimehelt.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles