Microsofti Eesti arenduskeskuse juht: füüsiline kontor ei kao, vaimse tervise tõttu

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Masinõppe baasil toimivad tänapäeva nutikad lahendused ei soosi keeli, mida räägib vähe inimesi, ütleb Tanel Erm.
Masinõppe baasil toimivad tänapäeva nutikad lahendused ei soosi keeli, mida räägib vähe inimesi, ütleb Tanel Erm. Foto: Madis Veltman

Paljud tehnoloogiasõbrad ilmselt ei teagi, et Mustamäel arendatakse näiteks videokõnede platvormi Microsoft Teams lisavidinaid. Ette­võtte siinse arenduskeskuse juht Tanel Erm räägib intervjuus üksuse tööst lähemalt.

Millega ja kuidas tegeleb praegu Microsofti Eesti arenduskeskus?

Kui vastata üldsõnaliselt, ehitab Microsofti arenduskeskus Eestis intelligentset kommunikatsiooni infrastruktuuri. Aga sellest saavad aru vaid tehnoloogilisi termineid tundvad Postimehe lugejad – mõni võib arvata, et ehitame näiteks kaableid. Üritan seetõttu olla spetsiifilisem.

Meie töö on seotud faktiga, et olime Skype’i arenduskeskus (eelmisel aastal sai arenduskeskus Microsofti nime – toim). Aga kui kerime ajas kümme aastat tagasi, mil Skype oli Microsofti fookuses, siis tehnoloogia on nüüd hoopis arenenum ja ka meie fookus on teistel teenustel.

Me töötame selle nimel, et videokoosolekud ja -konverentsid töötaksid sujuvalt. Loome ägedaid vidinaid, et teha videopilti põnevamaks. Hoolitseme selle eest, et tasulised virtuaalkõned oleksid suurepärase kvaliteediga. Uurime, kuidas arendada pilvetehnoloogiaid ja tehisintellekti.

Suuresti oleme seotud Office365 ja Microsoft Teamsi ökosüsteemiga.

M

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles