Miks NUKU muudab oma nime Eesti Noorsooteatriks?

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Doris Tislar Karl Sakrits, Anti Kobin ja Getter Meresmaa lavastuses "Röövel Hotzenplotz".
Doris Tislar Karl Sakrits, Anti Kobin ja Getter Meresmaa lavastuses "Röövel Hotzenplotz". Foto: Siim Vahur

NUKU teater hakkab juuli viimasest päevast ehk 69. hooaja algusest kandma Eesti Noorsooteatri nime. «Viime nime sisuga kooskõlla,» põhjendas teatri kunstiline juht Mirko Rajas otsust nime muuta. Teatri juht Joonas Tartu lubab, et nukulavastused Eesti Noorsooteatri repertuaarist ei kao. «Austame kõigi enne meid siin teatrit teinud inimeste tööd ja mälestust kõige paremini sellega, et arendame teatrit edasi,» ütleb Joonas Tartu.

NUKU nime võttis teater kasutusele aastal 2011, enne seda tunti Tallinna vanalinnas lastele ja noortele tegevat teatrit viis aastat Nuku- ja Noorsooteatri nime all, veel varem tegutseti Eesti Riikliku Nukuteatrina.

2020. aastaks on teater jõudnud arusaamisele, et nad on suunatud eelkõige noorele vaatajale ning repertuaaris on eripalgelisi visuaalteatri­lavastusi, nende seas ka nuku­lavastusi.

Vormist olulisem eripära on teatri kinnitusel see, et lavastused on suunatud eelkõige noorele vaatajale. «Otsime värsket teatrikeelt, mis vastaks noore vaataja elutunnetusele,» ütles Rajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles