Video ja fotod Ameeriklaste pommitaja tegi Tallinna kohal harjutuslennu (22)

Meinhard Pulk
Copy

Täna kella kahe paiku tegi Tallinna kohal harjutuslennu USA strateegiline pommitaja B-52.

Tegemist oli koostööharjutusega Eesti kaitseväega, mille järel tehti koos kahe õhuturbe hävitajaga 360-kraadine lend üle Tallinna.

«Pommitajat saatsid Prantsusmaa õhuväe hävitaja Mirage 2000-5 Ämarist ja Suurbritannia Eurofighter Leedu Šiauliai lennubaasist,» kommenteeris õhuväe teavitusspetsialist Sigrid Paula Pukk.

Õhuväe ülem kolonel Rauno Sirk ütles, et koostöö Ameerika Ühendriikide õhuväega on väga tihe. «Ameeriklased viibivad mitmeid kordi aastas oma lennuüksustega Ämaris ning osalevad regionaalsetel kui ka ainult Eestis korraldatavatel õppustel. Tänase koostööharjutusega demonstreeris Ühendriikide õhuvägi oma globaalset ulatust ning kinnitas, et liitlassuhted on neile tähtsad,» lisas kolonel Sirk.

Harjutuslende on B-52 teinud Tallinna kohal varemgi. B-52 on Ameerika Ühendriikide õhuväe suurim pommitaja, mis võeti kasutusele juba 65 aastat tagasi. See suudab kanda kuni 27,5 tonni relvastust ja võib lennata helikiiruse lähedase kiirusega kuni 1047 km/h. Ilma tankimata suudab B-52 lennata kuni 16 000 kilomeetri kaugusele ning maksimaalselt 15 kilomeetri kõrgusel. Hävitaja suurim kaal õhkutõusmisel on 220 tonni.

Lugeja saadetud videot saab vaadata siit.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles