Rassismisüüdistus kui välk selgest taevast: tõendid ja Wilsoni jutt ei klapi (10)

Copy
USAst pärit Jamar Wilson sai Soome kodakondsuse 2015. aastal.
USAst pärit Jamar Wilson sai Soome kodakondsuse 2015. aastal. Foto: SYLVAIN THOMAS/AFP/Scanpix

Pühapäeval avaldas Soome suuremaid ajalehti Iltalehti artikli, kus Soome koondislane Jamar Wilson süüdistas üht Eesti koondise korvpallurit rassistliku väljendi kasutamises kaks aastat tagasi peetud mängu ajal. Kas aga üldse oli tegemist rassismiga?

Mäng toimus ammu ja keegi ei mäleta täpselt, mida mängu ajal räägiti. Rain Veideman arutles: «Pole välistatud, et mängijad arutasid omavahel, kuidas edasi tegutseda ja üks võis teisele öelda umbes nii: «Võta sina musta [kaitses]». Reaalselt ma ei usu, et seal mängus võinuks midagi rassistlikku toimuda.»​

Veideman jätkas mõtiskledes: «Ma ei kujuta ette seda olukorda. Kui see sõna sind häiris, siis tule ja ütle kohe. Jutt käis ju meie koondise mängijate omavahelisest kommunikatsioonist. Meie kõik mängijad on piisavalt targad ning aastate jooksul eri meeskondade ja mängijatega palju kokku puutunud, et teame, kuidas peame käituma.»

Näiteks ühes tolle mängu olukorras tegi Veideman Wilsonile vea, mõlemad kukkusid ning aitasid teineteise sõbralikult patsutades püsti.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles