Rahvarinde muuseum kolib lauluväljakule

Postimees
Copy
Tallinna lauluväljak.
Tallinna lauluväljak. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna alustati Rahvarinde muuseumi kolimisega senisest asukohast Vabaduse väljakult Tallinna lauluväljakule. Muuseumi kolimine on esimene etapp loomaks tulevikus lauluväljaku külastuskeskust.

«Lauluväljak on saanud tähelepanu küll ürituste korraldamise kohana, kuid tegemist on suure ja väga kauni osaga avalikust linnaruumist. Tahame senisest enam inimesi meelitada nautima lauluväljakut ja selle pargialasid, mistõttu tuleb sinna luua ka eri võimalusi ajaveetmiseks. Oleme juba mõnda aega püüdnud Rahvarinde muuseumile uut väärikat asukohta leida ning lauluväljak sobib selleks kui valatult,» ütles Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Tallinna lauluväljaku juhi Urmo Saareoja sõnul on Rahvarinde muuseumi kolimine lauluväljakule esimene etapp lähiajaloole ja laulvale revolutsioonile keskenduva külastuskeskuse loomise protsessist. «Oleme lauluväljaku arendamisega jõudnud etappi, kus alustame külastuskeskuse planeerimist, mis meenutab ja räägib meie riigi ja rahva loo laulupidudest ning iseseisvuse taastamisest,» tõdes Saareoja.

Rahvarinde muuseumi juhataja Helen Lausma-Saar ütles, et Vabaduse väljaku galerii ruumid polnud tehniliselt kõige paremad muuseumi tööks ja arenguks: «Nüüd saame võimaluse täiesti uuteks ekspositsioonideks ja ettevõtmisteks ning viia meie töö uuele tasemele.»

Uuenenud Rahvarinde muuseum on plaanis külastajatele avada lauluväljaku külastuskeskuse osana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles