Suurbritannia laveerib kaubandushiiglaste vahel

Piret Kuusik
, RKK Eesti Välispoliitika Instituudi nooremteadur
Copy
Suurbritannia valitsusjuht Boris Johnson žestikuleeris esmaspäeval elavalt, kui pidas oma ametikabinetist videokonverentskõne Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni, Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheli, europarlamendi presidendi David Sassoli ja ELi Brexiti-pealäbirääkija Michel Barnier’ga.
Suurbritannia valitsusjuht Boris Johnson žestikuleeris esmaspäeval elavalt, kui pidas oma ametikabinetist videokonverentskõne Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni, Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheli, europarlamendi presidendi David Sassoli ja ELi Brexiti-pealäbirääkija Michel Barnier’ga. Foto: Andrew Parson/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu ja Suurbritannia läbirääkimised on ainult üks osa malemängust, kus malelaua teises nurgas puhuvad palju huvitavamad tuuled.

Samal ajal kui Suurbritannia peaminister Boris Johnson ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen vestlesid kaladest, keskkonna- ja tööjõureeglitest ning võimalikust läbirääkimiste lõpetamisest juulikuu lõpus, algasid Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide kaubanduslepe teise vooru läbirääkimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles