20 aastat kestnud Euroopa korvpallisõja uus peatükk: rahakotiga mindi edukalt lahingusse

Henry Lääne
Copy
FIBA ja Euroliiga sellesuvine kemplemine pole mängijaid suurt puudutanud. Loodetavasti jäävadki pallurid probleemidest priiks.
FIBA ja Euroliiga sellesuvine kemplemine pole mängijaid suurt puudutanud. Loodetavasti jäävadki pallurid probleemidest priiks. Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Euroopa korvpall seisab majanduslikult nõrkadel jalgadel, mistõttu saavad peibutajad rahakotiga rünnakule asuda. Klubisarjade üle võimu ihkav rahvusvaheline alaliit FIBA on viimastel nädalatel astunud selgeid samme, et saada Euroliigat korraldava Euroleague Basketballi (EB) vastu. Ehkki sõda pole kaugeltki läbi, on sellesuviste lahingute võitja juba selge.

Vana Maailma korvpallimeediasse imbusid mai lõpus tõeks osutunud kuulujutud, et FIBA Meistrite liiga üritab endale meelitada võimalikult palju EB egiidi alla kuuluva EuroCupi ehk Euroopa tugevuselt teise klubisarja meeskondi. Hoop EuroCupile on ka hoop EB-le, kes kontrollib meie maailmajao parimat rahvusvahelist võistlust Euroliigat. Selle kukutamine ongi FIBA pika plaani eesmärk.

EuroCupi hammustamine on FIBA-le mõneti hea võimalus õppida, kuidas tiime enda manu meelitada. Sel suvel on raha visatud sinna ja tänna ning kui mullu EuroCupil mänginud võistkond on nõus Meistrite liigasse siirduma, saavad nad heldelt tasutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles