Karu ründas Järvamaal loomakarja (1)

Silvi Lukjanov
Copy
Karjakülas loomakarja rünnanud naabritalu pererahvas nägi karujälgi oma maa peal. Kuna nende suurus oli üsna hirmutav ja karu liikus saja meetri kaugusel majapidamisest, on pererahvas üsna ärev.
Karjakülas loomakarja rünnanud naabritalu pererahvas nägi karujälgi oma maa peal. Kuna nende suurus oli üsna hirmutav ja karu liikus saja meetri kaugusel majapidamisest, on pererahvas üsna ärev. Foto: Erakogu

Järvamaal Karjakülas ründas karu maja lähedal karjamaal olnud loomi. Kuna piirkonnas jääb metsloomi jahimeeste kaameratesse tänavu eriti ohtralt, võib rünnakuid koduloomadele veelgi ette tulla.

„Juuni algul läksin hommikul vasikaid jootma ja märkasin, et ühel vasikal saba verine. Lähemalt uurima hakates selgus, et taga kintsu peal oli küüntega tõmmatud jäljed, üks neist kohe pikk ja sügav haav,” kõneles loomi pidav Maret Kald. Kohale kutsutud jahimehed kinnitasid küünte jälje järgi, et vasikat oli rünnanud karu.

Naisele tundus kummalisena, kuidas kuuvanune vasikas karu küüsist pääses, aga ju vasika röögatuse peale tormasid koplist teised loomad talle appi ja see ehmatas karu põgenema. Vasika haavad olid sedavõrd sügavad, et elulooma temast enam ei saanud.

Kui hundirünnakuid on 1997. aastast talumajapidamises loomi pidaval naisel ennegi ette tulnud, viimati paar aastat tagasi, siis karu rünnak on esmakordne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles