Eesti sporthobust on aretatud kakskümmend aastat

, Tähtvere tall, hobusekasvataja, ESHKS juhatuse liige
Copy
Raigo Kollom on 20 aastat olnud Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi juhatuse esimees ja tegevjuht. Ta on eesti sporthobuse aretuse ja jõudluskontrolli suuna­näitaja.
Raigo Kollom on 20 aastat olnud Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsi juhatuse esimees ja tegevjuht. Ta on eesti sporthobuse aretuse ja jõudluskontrolli suuna­näitaja. Foto: Erakogu

Eesti sporthobusest rääkides ei saa alustada 20 aasta tagusest koosolekust põllumajandusministeeriumis minister Ivari Padari juhtimisel, kui otsustati asutada Eesti Sporthobuste Kasvatajate Selts (ESHKS). Tuleb ajaloos veel mõni kümnend tagasi minna – aega, mil Eesti ratsasport hakkas Leedu ja Läti omale alla jääma.

Neis liiduvabariikides anti pool sajandit tagasi kogu ratsasport maaspordiühingute kaudu põllumajandusministeeriumide hooldada ja vastutada. Meil valitses killustatus ja minister Männiku ainuisikulised otsused ratsasporti toetada ei saanud nii efektiivsed olla. Läti jõudis kahe olümpiahobuse kasvatamiseni, kellest ühega oli Seouli olümpial ka Läti sportlane.

Mitmel aastal koosnes kogu Nõukogude Liidu takistussõidu koondis EM- ja MM-võistlustel leedulastest, osalt omakasvatatud hannoveri ja trakeeni hobustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles