Vaid päikseline suvi päästaks saarte turismiettevõtjad

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Meie saartel on ruumi rahu ja vaikuse nautimiseks.
Meie saartel on ruumi rahu ja vaikuse nautimiseks. Foto: Margit Kõrvits

Saartel sõltub paljude inimeste sissetulek turismist ja nii vaadatakse alanud suvele väga murelikult. Välisturistide broneeringud on peaaegu nullis ja kodumaine puhkaja on ülimalt ettevaatlik reisiplaane tehes.

Visit Saaremaa turismispetsialist Kristina Mägi tõdes, et suve algus erineb eelmistest. „Rahvast on vähem ja ilmselt jääb nii terveks suveks,” nentis ta.

Eriti teeb turistide vähesus murelikuks majutusasutusi. „Mulle on jäänud mulje, et mida väiksem, seda raskemas olukorras ollakse,” sõnas Mägi. „Suurtel hotellidel pole päris lootusetu olukord broneeringutega, aga mõnel pisikesel turismitalul ja külaliskorteril on praeguse seisuga küll tühi suvi.”

Hiiumaa külastatavusel ja seega kohalike sissetulekutes mängivad olulist rolli üritused, mis seni suurema turistide hulga kohale meelitanud. „Kui sündmusi pole, on olukord kriitiline,” tõdes Hiiumaa arenduskeskuse turismi- ja turundusspetsialist Anne-Ly Torstensson.

Paraku just nii tänavu ongi. Hiiumaa populaarsetest suveüritustest on tühistatud peaaegu kõik, vaid kaks väiksemat, Sõru Jazz ja Sõru Saund on tulemas.

Suured üritused ei anna üksnes piletiraha ja majutusettevõtetele tööd, vaid mõjutavad hoopis rohkemaid inimesi, kui esmapilgul arvata võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles