Eesti teenis liiklusohutuse arengu eest tunnustuse

Postimees
Copy
Foto: Raivo Tiikmaa

Alates 2010. aastast on liiklussurmade arv vähenenud kõige rohkem Balti riikides, Kreekas ja Portugalis, selgub täna avaldatud Euroopa Transpordiohutuse Nõukogu aruandest. Nõukogu tunnustuse pälvib sel aastal Eesti, kus liiklussurmade arv miljoni elaniku kohta on langenud Hollandiga võrreldavale tasemele. 

Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei avaldas heameelt selle üle, mida Eesti on suutnud viimaste aastatega liiklusohutuse suurendamiseks ära teha. 

«On tore, et Eesti on jõudnud nende Euroopa riikide sekka, kes on suutnud liiklussurmade arvu alates 2010. aastast kõige enam vähendada,» ütles Hololei. Tema sõnul aitab Eesti saavutus ühtlasi kaasa Euroopa pikaajalise eesmärgini jõudmiseks, et 2050. aastaks ei kaotaks me liikluses ühtegi inimelu.

Euroopa Komisjoni eelmisel nädalal avaldatud andmete kohaselt kaotas 2019. aastal ELi teedel elu vähem inimesi kui varasematel aastatel. Eelmisel aastal hukkus liiklusõnnetuses hinnanguliselt 22 800 inimest, mis on peaaegu 7000 surmajuhtumit ehk 23% vähem kui 2010. aastal. Võrreldes 2018. aastaga vähenes see näitaja 2%.

Euroopas on keskmiselt 51 liiklussurma miljoni elaniku kohta, mis teeb sellest liiklusohutuse mõttes ülekaalukalt maailma kõige turvalisema piirkonna. Suuri edusamme on tehtud Kreekas, Hispaanias, Portugalis, Iirimaal, kolmes Balti riigis ning Horvaatias, kus liiklussurmade arv vähenenud keskmiselt 30–40%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles