Soome telekokk korraldab Muhumaal kokanduskursusi

Tiit Efert
Copy
Soome telekokk Sikke Sumari hindab värsket kohalikku toorainet.
Soome telekokk Sikke Sumari hindab värsket kohalikku toorainet. Foto: Tiit Efert

Soome tuntud telekokk Sikke Sumari tegi läinud nädalal kiirvisiidi oma Muhumaal asuvasse Nami-Namaste kokandustallu. Sel suvel ei saa ta saarel palju aega veeta, sest taas algavad telesaate „Soome meisterkokk” võtted, kus ta täidab kohtuniku kohuseid.

Sikke Sumari sattus siia, kui ta sõbranna oli ostnud Saaremaale vana talu. Kui Sumari käis seal külas, armus ta kohe loodusesse ja otsustas endalegi kohakese muretseda. Ta palus Soome disaineril Ristomatti Ratial otsida kaunis vana talu. Kui Ratia oli selle Muhumaalt leidnud ja paika tutvustas, mõistis Sumari, et just seda ta oligi otsinud.

Namaste on üle saja aasta vana kalastajatalu Muhu saarel, algupärase nimega Vana-Tähvena. Uueks nimeks andis Sumari paigale sanskritikeelse tervituse namaste ehk tere tulemast minu südamesse. Nami-liide lisandus nimele, kui ta hakkas talus korraldama kokanduskursusi ja oma köögist hõrgutisi pakkuma.

Eestlased jäävad hiljaks

Kuigi on ütlus, et Muhumaal isegi aeg puhkab, siis seekord oli Sumari päevaplaan väga tihe. Ta viibis siin vaid ühe täispika päeva. Tavaliselt on sel aastaajal Nami-Namastes kohal ka kliendid, kuid tänavu algab hooaeg hiljem. „Olen kursis, et Saaremaal käis võrkpallimeeskond Itaaliast ja koroonaga oli vahepeal väga raske, aga õnneks on see nüüdseks läbi,” ütles Sumari.

Ta kaotas seetõttu mais ja pooles juunis nii kliendid kui ka tulu, ent ta on optimistlik suve teise poole osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles