Video Peaminister lubab muutusi terviseametis (5)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Terviseameti juhi Merike Jürilo tool kõigub muu hulgas selle pärast, et amet ei pidanud vajalikuks kasutada kiirteste, mis ärimehed riigile annetasid.
Terviseameti juhi Merike Jürilo tool kõigub muu hulgas selle pärast, et amet ei pidanud vajalikuks kasutada kiirteste, mis ärimehed riigile annetasid. Foto: Remo Tõnismäe

Muudatused peavad terviseametis toimuma lähiajal, teatas peaminister Jüri Ratas (KE) Kanal 2 uudistesaatele «Suvereporter». Küsimusele, kas koostöö jätkumine terviseameti peadirektori Merike Jüriloga on võimalik, vastas sotsiaalminister Tanel Kiik (KE), et usalduslikku klappi pole tekkinud ja muutused on vältimatud.

Peaminister Jüri Ratas ütles eriolukorra ajal Postimehele, et tal on etteheiteid terviseametile, ja lubas teema üles võtta kriisi vaibudes. Nüüd kinnitas ta, et teema on valitsuses arutlusel, ja lisas, et koostööle ei ole kasuks tulnud ka terviseameti teravad väljaütlemised valitsuse aadressil seoses kiirtestidega, mis ärimehed riigile annetasid ja mille kasutamiseks amet vajadust ei näinud.

«Selge on, et see ei ole enam mõistlik suhtlus ameti ja valitsuse vahel. Küsimus ei ole praeguses hetkes, vaid kogu koroonaeelses ajas ja kriisi ajas, kuidas valitsus on tunnetanud terviseametit ja vastupidi. Ma arvan, et muudatused terviseametis peavad lähiajal aset leidma,» ütles Ratas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles