Harku järves varitsevad suplejaid klaasikillud

Brita-Maria Alas
Copy
Harku järve rannapiir.
Harku järve rannapiir. Foto: Priit Simson

Haabersti linnaosavalitsusele on saabunud teateid, et puhkajad on end Harku järves klaasikildudega vigastanud. Seetõttu lehvib järve ääres neljapäevast kollane lipp ja rannas on hoiatavad sildid.

Linnaosavanem Andre Hanimägi sõnul vigastasid mõned inimesed end klaasikildudega kolmapäeval ja neljapäeval uusi teateid enam ei laekunud. 

«Ma siiralt loodan, et meie hulgas pole neid, kes on pahatahtlikult inimeste tervist ohtu seadmas, vaid tegemist on suve esimese ja ainsa juhtumiga ning killud on mõne õnnetuse tõttu sattunud suplusalale varasemast, kuid linnaosavalitsus jälgib olukorda ning on pidevas suhtluses rannavalvega, et otsustada järgmised vajalikud sammud,» ütles Hanimägi.

Eelmisel suvel, kui probleem klaasikildudega järves esmakordselt tekkis, telliti järve põhja puhastama tuukrid ja järve põhja puhastati mehaaniliselt. 

Hetkel ei ole teada, kui palju või kus klaasikillud vees võivad asuda mistõttu kutsutakse Harku järve ääres puhkajaid tähelepanelikkusele. Linnaosavanem meenutab, et klaastaara koht ei ole vees ega rannal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles