Hommikul pasaga koos, õhtul lavastab Tallinnas. Peep Maasiku suvi

Margus Haav
, reporter
Copy
Peamiselt teatrimehena tuntud Peep Maasikul on tegelikult taskus ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli agronoomia eriala lõpudiplom.
Peamiselt teatrimehena tuntud Peep Maasikul on tegelikult taskus ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli agronoomia eriala lõpudiplom. Foto: Elmo Riig

Pärast Abjat ­Penuja peale. Sõidate ­otse, kuni tuleb Ässi bussi­­peatus, sealt kohe vasakule kruusa­teele. Siis nii kaua ­otse, kuni näete vasakut kätt põllu peal rohelist traktorit, millel on oranž taimekaitseprits taga. Eks ole lavastajatega kohtutud igasugustes paikades, aga selliseid juhtnööre, nagu saatis Peep Maasik, pole küll varem ette tulnud.

Peep rääkis tõtt. Paar-kolm kilomeetrit mööda käänulist ja tolmavat kruusateed Mulgimaa metsade ja põldude vahel ja seal, lahmakal suviodrapõllul roheline mürakas traktor ongi. Oranž taimekaitseprits samuti. Ja Peep Maasik ise on ka olemas. Rõõmus ja rahul.

Ulatab reipalt käe ja räägib, et käsi on täiesti puhas. Kõik peabki puhas ja kena olema. Töökojas on neil selline reegel: ei mingit õlist olekut. Traktori rooli taga tuleb süüa ja juua ning õlise näpuga ära parem üldse minegi barankat puutuma.

Kuidas aga sattus traktorirooli taha Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias lavastajaks õppinud mees, kes on proovinud ka näitlemist? Asi on tegelikult lihtne. Peebu enda jaoks vähemasti. 12-aastaselt ei suutnud ta otsustada, kas valida teater või talutöö. Kuna otsustada ei suutnud, siis alustas pisi­tasa teatriga ja käis samal ajal Karksi-Nuias ühes talus sulaseks.

Sellest ajast ongi need kaks valdkonda käinud tema elus käsikäes. Praegusel koroonaperioodil armastab Peep rääkida, et ühest küljest on tal maailma kõige ebastabiilsem amet: lavastaja ja teatritegemine. Teisest küljest jällegi valdab ta maailma kõige stabiilsemat elukutset ehk põllupidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles