Retked Narvast Obinitsani, maanteeameti kiri ja õpetussõnad Jaak Maelt ehk profirattur Rein Taaramäe elu koroonakriisis

Carl-Robert Puhm
Copy
Rein Taaramäe (keskel) on kuus Eesti meistritiitlit: neli eraldistardist sõidus ning kaks grupisõidus.
Rein Taaramäe (keskel) on kuus Eesti meistritiitlit: neli eraldistardist sõidus ning kaks grupisõidus. Foto: Mihkel Maripuu

Üheksa aasta eest Prantsusmaa velotuuril valges särgis sõitnud ja Eestimaa endast rääkima pannud Rein Taaramäele pole viimased aastad kerged olnud. Eelmisel aastal tuli lepingupikendus Total Direct Energy meeskonnaga sisuliselt viimasel minutil. Tänavu tuleb 33-aastasel ratturil senisel tasemel jätkamiseks tulemust näidata ja seda teab ka Taaramäe ise.

Rein, valmistusid talvel pikalt uueks hooajaks. Said sõita vaid ühe kuu, kui koroonaviiruse tõttu algas taas treeningutsükkel. On see olnud psühholoogiliselt raske periood?

Tegelikult see isegi sobis mulle. Aafrikas peetud Rwanda velotuur läks nii kehvasti, et see tõmbas masti ikka täiesti maha. Vorm oli tegelikult hea, aga mõned asjaolud tegid mulle selle võistluse talumatult raskeks. Näiteks 36-kraadine kuumus. Jäin ka lõpuks haigeks: mul oli nii paha olla, et ei kannatanud paar päeva Euroopasse tagasi sõita.

Ehk puhkus tuli õigel ajal?

Jah, tegelikult mul oligi sellist pausi vaja. Muidugi mitte nii pikka, oleks võinud olla kuu või poolteist.

Kui kaua oled nüüd Eestis olnud?

Saabusin 6. märtsil. Plaanisin kümneks päevaks koju tulla, sest polnud Eestisse juba mitu kuud jõudnud. Mõte oli poolteist nädalat siin veeta ja siis Euroopasse tagasi lennata. Aga siis läksid asjad nädalaga nii käest ära ja üsna kiiresti sai selgeks, et ei saa kuhugi minna.

Tegelikult vist läks õnneks, et õigel ajal just Eestisse sattusid?

Täpselt. Mul vedas, et siia jõudsin. Monacos on mul väga väike korter, oleksin sinna nii-öelda kinni jäänud ja ma ei teagi, mida seal teha saanuks. Eestis oli aga võimalus vabas õhus trenni teha. Sõitsin enamasti Tartu ümbruses, aga sai tehtud ka igasugu «avasta Eestimaad»-ringe. Käisin rattaga nii Narvas kui ka Obinitsas. Külastasin paljusid Eesti eksootilisi paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles