Silver Meikar andis erakonna­kaaslased aukohtusse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Toomas Huik

Kahte eelmisse riigikogu koosseisu kuulunud reformierakondlane Silver Meikar andis möödunud aasta detsembris Otepää piirkonna liikmed erakonna aukohtusse, paludes kaaluda nende sobivust erakonda.


Tõele au andes tuleb tunnistada, et ülalolevas loos nimetatud kaevanduspiirkonna lähedal elab ka Meikari õde. Kogu lugu polekski siseasjades kiivast Reformierakonnast välja imbunud, kui Meikari õde Margit Prede poleks seda avalikustanud.

«Kui mingid asjad ei meeldi, siis esmane ülesanne on parandada asju erakonna sees,» tunnistas Meikar nüüd pika hambaga. «Kirjutasin jah – minu arvates ei lähe nende inimeste (Otepää vallavolikogus ja vallavalitsuses on hulgaliselt Reformierakonna liikmeid – toim) tegevus kokku nende väärtustega, mida Reformierakond on sätestanud oma põhikirjas ja programmis.»

Ta meenutas, et mullu otsustati Pühajärve kool ilma igasuguse arutamiseta kinni panna. «Nagu ma aru saan, vastutavad needsamad inimesed otseselt või kaudselt ka selle kaevanduse avamise eest,» lisas poliitik.

Meikar soovis, et erakonna aukohus võtaks Otepää vallajuhtide tegevuse arutluse alla ja annaks sellele hinnangu, seda aga ei tulnud. Selle asemel suunati ta Otepää piirkonna juhtide jutule.

«Mingit seisukohta ei võetud – kui see ei ole juhtum, kus aukohus peaks seisukoha võtma, siis milleks on seda institutsiooni üldse vaja?» küsis Meikar, kelle hinnangul kahjustab tema otepäälastest erakonnakaaslaste tegevus partei üldist mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles