Linnaplaneerijate hinnangul jalgpallihall memoriaali visuaali ei riku (2)

Meinhard Pulk
Copy
Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal.
Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui tänases lehes kirjutas Postimees sellest, et justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa) võitleb kommunismiohvrite memoriaali nimel Maarjamäe jalgpallihalli vastu, siis eri osapoolte avaldustest kumab läbi, et tegelikult on selle küsimuse käekäik lahtine.

Aegi seisukohtadele oponeeris tema kabinetikaaslane, riigihalduse minister Jaak Aab (Keskerakond), kelle sõnul pole Aegil juriidilisi hoobasid protsessi vetostamiseks. Juuni lõpus hakkavad osapooled aga otsima kompromissi, mida Aeg pidas võimatuks.

Ka Tallinna linnaplaneerimise ametist kinnitati Postimehele, et juba planeeringus on nõue teha halli projekteerimisel koostööd memoriaali autoritega. Samuti ei saa veel midagi rääkida visuaalsest kokkusobimatusest, mis on halli vastaste üks peamisi argumente, sest ehitise projekti pole veel olemas.

«Jalgpallihall tuleb lahendada selle koha tarvis koostatud eriprojekti järgi, kus ei ole lubatud kasutada tüüpseid lahendusi. Planeering ei sea täpsemaid piiranguid arhitektuuri ja kasutatava materjali osas, kuid hoone peab olema piisavalt väärikas ja sobituma sealse keskkonnaga, s.t arvestama sellega, et see hakkab paiknema kommunismiohvrite memoriaali kõrval,» sõnas linnaplaneerimise ameti kommunikatsioonijuht Margit Lokk.

Esialgse hinnangu kohaselt ei ole visuaalseks konfliktiks põhjust. «Linnaplaneerijad, kes on teinud kaugvaatlusi ka mere poolt ning kaalunud asukoha sobivust, leiavad, et jalgpallihalli rajamine kavandatud asukohta memoriaali visuaali ei riku,» avaldas Lokk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles