Pärnust saab 25. korda Eesti suvepealinn

Brita-Maria Alas
Copy
Pärnu rand
Pärnu rand Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel pühapäeval, 21. juuni esimesel tunnil algab astronoomiline suvi ja Pärnust saab 25. korda Eestimaa suvepealinn.

Teemapealinna tiitli ühes regaalidega võtab Pärnu linnapea Romek Kosenkranius vastu Pärnule iseloomulikus kohas, rannakohviku seenrõdul, ning seal heisatakse ka suvepealinna lipp.

Piduliku hetke tunnistajateks on Eesti teiste teemapealinnade Türi, Otepää ja Narva ning pealinna Tallinna esindajad.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul on veerandsada aastat Eesti suvepealinnana Pärnule suur au ning alanud juubelisuvel hoiab Pärnu suvepealinna lippu uhkusega kõrgel.

«Kutsun kõiki sel suvel Pärnusse, meil on rõõm pärast keerulist koroonakevadet külalisi võõrustada. Ma soovin kõigile, aga eriti oma kallitele kaaslinlastele, ilusat sooja suve ja rõõmsaid hetki meie igapäeva, oleme ära teeninud puhkuse ja võimaluse suve nautida,» ütles ta.

Linnapildis toimub suve esimesel päeval ka uuendus - Pärnu kesklinnast randa viiv Supeluse tänav muutub autovabaks. See tähendab, et Supeluse on 21. juunist 9. augustini alates tänava algusest kuni Tammsaare puiesteeni autoliiklusele suletud. Karusselli tänava ja mõnelt teiselt ristmikult tohib autoga üle sõita ning Supeluses võivad endiselt sõita prügiveo- ja kaubaautod, samuti saavad kohalikud elanikud autoga kodu juurde.

Supeluse tänava autovabaks muutmist põhjendatakse asjaoluga, et tänav oli 19. sajandil üks Pärnu esimesi linnast randa viivaid tänavaid ning on siiani randa ja kesklinna ühendavaks oluliseks lüliks. Samuti soovis linn pakkuda puhkajatele ja pärnakatele suviseks liikumiseks rohkem vabadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles