Andrus Ansip: Otepää on halb näide valdade ühinemisest

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip ütles kommentaarina erakonnakaaslaste juhitavas Otepää vallas toimuvale, et keskkontor kohapeal sekkuma ei hakka ja vallapoliitikutele annavad hinnangu valijad.

Ansip lausus, et ei ole Postimehe tänast Otepää kaevandamisluba puudutavat artiklit veel lugenud ja sestap ei soovinud ta seda ka kommenteerida. «Homseks on see loetud. Aga Pühajärve kooli sulgemise osas olen oma seisukoha korduvalt ka avalikult välja öelnud,» lisas ta.

«Reformierakonna hariduspoliitika näeb ette seda, et põhikool peab olema kodu lähedal. Ma ei näe mitte mingisugust põhjendust, miks peaks kodulähedase põhikooli kinni panema. Minu arvates on see üks väga halb näide valdade ühinemisest (Pühajärve vald ja Otepää linn ühinesid aastate eest), kuidas hävitatakse väiksema või nõrgema identiteeti.»

Ansip lisas, et ei ole Pühajärve põhikooli osas siiski parim kommentaator, sest tema tütre ämm on Pühajärve kooli direktor.

Ansipi sõnul on kohalik autonoomia Eestis siiski põhiseaduslik põhimõte. «Reformierakond ei harrasta mingit telefoniõigust,» lausus ta. «See on ikka kohapealsete valijate otsustada, missugust poliitikat teostab kohalik volikogu.»

Samas on Ansipi sõnul olemas ka mingisugused erakondlikud protseduurid. «Iseküsimus, kas nende rakendamiseks on praegu põhjust,» lisas ta. Silver Meikari kaebust erakonna aukohtule Otepää reformierakondlaste vastu ei osanud Ansip kommenteerida. «Las siis aukohus menetleb, kui avaldus on laekunud.» Aukohus lükkas siiski Meikari kaebuse tagasi ja suunas ta Otepää piirkonna rakukese poole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles