Kaul Nurm: kohustuslikuna ahistav ja vabatahtlikuna mõttetu II pensionisammas (28)

Kaul Nurm
, Vabaerakonna endine esimees
Copy
Kaul Nurm.
Kaul Nurm. Foto: Eero Vabamägi

II pensionisammas tuleks täielikult likvideerida ja kes soovib fondidele vabatahtlikult raha anda, saab selleks kasutada ka III sammast, kirjutab pensionärist poliitik Kaul Nurm.

Liitusin II sambaga kohe, kui see kasutusele võeti. Kui jõudsin mõni aasta tagasi pensioniikka, kutsus ühe igati väärika kindlustusseltsi esindaja mind pensionilepingut sõlmima. Ta lõi arvud kalkulaatorisse ja sai tulemuseks 55 eurot kuus. See moodustaks minu tänasest pensionist umbes kümme protsenti.

Siit tekib küsimus, mismoodi mõjutab II sammas minu ja ka teiste pensionäride elukvaliteeti ja millist probleemi see meie elus lahendab? Kuu aja peale jaotatuna teeb II sambast väljamakstav summa 1,8 eurot päevas, selle eest saab praegu poest liitri piima ja pool pätsi leiba, aga kohvikust ei saaks tassi kohvigi. Seejuures on minu II pensionifondi osakute väärtus pigem üle keskmise. Ma tahaks teada, mis nägu teeb eluaeg miinimumpalga eest töötanud inimene, kui näeb, mida kindlustusselts talle pensioniikka jõudes pakub. Niisiis tahetakse meid koorida kaks korda – kõigepealt teeb seda pensionifondi haldur ning seejärel alustab samaga kindlustusselts.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles