VIDEOD Laagna tee surmaavarii teinud BMW kihutas enne õnnetust koos kollase autoga (24)

Andres Einmann
Copy

Tallinnas Laagna teel kahe inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustanud valge BMW maastur jäi tallinlase kaamera ette vaid mõnikümmend sekundit enne saatuslikku kokkupõrget.

Esimeselt videolt on näha, kuidas valge BMW maastur ja kollane sõiduauto sõidavad mööda Laagna teed õnnetuskoha suunas. Kollane auto on eespool ja kohe järgneb talle BMW. Tavakiirusel sõitvastest autodest on nende kiirus märgatavalt suurem.

Teises videos on märgata, kuidas BMW ja kollane sõiduauto mööduvad kaasliiklejatest tõenäoliselt suuremal kiirusel kui antud teelõigul ette nähtud. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Raidla sõnul ei ole politseil praegu koos BMWga kihutava kollase auto kohta infot anda. «Politsei on saanud erinevaid vihjeid ja asjaolud selgitatakse menetluse käigus,» ütles ta.

Tallinnas Laagna teel hukkus laupäeva õhtul raskes liiklusõnnetuses kaks inimest.

Häirekeskus sai kell 18.38 teate raskest liiklusõnnetusest Tallinnas Laagna teel, kus kokku põrkasid neli sõiduautot. Üks autodest paiskus bussiootepaviljoni, tappes seal seisnud naise.

Autodes oli kokku kaheksa inimest, nendest viga sai viis. 20-aastane BMW juht oli autos üksinda toimetati haiglasse kontrolli. Fordis oli kaks inimest, autot juhtinud 39-aastane mees ja 34-aastane naine, kes mõlemad said viga ja viidi haiglasse. Fordi juht suri saadud vigastustesse täna pärastlõunal.

Volvos oli samuti kaks inimest, autot juhtinud 54-aastane mees ja kaasreisija 57-aastane naine, kes toimetati haiglasse. Volvos olnud naine on raskes seisundis.

Koos õnnetuses hukkunud 61-aastase naisega bussiootepaviljonis olnud 32-aastane naine sai samuti viga ja on haiglas. Toyotas olnud kolm inimest õnnetuses viga ei saanud.

Praeguseks on teada, et 20-aastane mees sõitis BMWga tagant otsa ees liikunud Volvole. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Volvo vasakule haljasalale ja BMW paremale vastu esimeses sõidureas sõitnud Fordi ning seejärel läbi bussiootepaviljoni. Ford omakorda paiskus vastu ees liikunud Toyotat.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva ütles, et õnnetuse üksikasjad selgitatakse uurimise käigus, kuid kogutud tõendid viitavad sellele, et õnnetusele eelnes BMW kihutamine. «Politseile tuli mitmeid vihjeid, et õnnetusse sattunud BMW-d nähti juba eelnevalt Tallinna linna vahel kihutamas,» sõnas Järva.

Uurimistoimingud käivad ja BMW juht annab ütlused esimesel võimalusel. Seejärel otsustab prokuratuur tema vahistamise taotlemise.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles