Haigekassa võtab Põlva haigla raviarved luubi alla

Ülle Harju
, reporter
Copy
Kahtluste põhjuseks on Põlva haigla juhi Margot Bergmanni kirjad töötajatele, milles seisab üleskutse tekitada haigekassale kopsakamaid raviarveid.
Kahtluste põhjuseks on Põlva haigla juhi Margot Bergmanni kirjad töötajatele, milles seisab üleskutse tekitada haigekassale kopsakamaid raviarveid. Foto: Sille Annuk

Haigekassa otsustas pärast suhtlust Põlva haigla juhiga, et hakkab haigla raviarveid uurima.

«Haigekassa kontrollib raviarveid lisaks etteplaneeritud töödele ka inimeste vihjete ja meedias kajastatud kahtluste peale,» põhjendas haigekassa kommunikatsioonijuht Evelin Trink. Haiglajuhi selgitused tema sõnul otsust ei mõjutanud.

Postimees avaldas 11. juunil Põlva haigla juhi Margot Bergmanni kirjad oma töötajatele, milles seisab üleskutse tekitada haigekassale kopsakamaid raviarveid: «On vaja majasiseselt patsiendid ringlema panna. Seega palun mõelge 3 x enne, kui te patsiendi koju saadate. Enamus patsiente oleksid sobilikud jätkama taastusraviga. Ka mööda koridori jalutamise saame aeroobse treeningu arvele kirjutada – see aga on meile kõik raha. /---/ Palun analüütikul ka veel teile ühe täpsustava infokirja saata, millised väikesed nipid on raha koju toomiseks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles