Mood murdis viimaks puurist välja!

Copy
Oksana Tanditi etendus kärgatas värske värviga ja murdis puurist välja kelmikate piiluaukudega pintsakutega.
Oksana Tanditi etendus kärgatas värske värviga ja murdis puurist välja kelmikate piiluaukudega pintsakutega. Foto: Kalev Lilleorg

Sel kevadel nullis koroonakriis kõik moeüritused. Kõik kolis veebi ja otsekontakt kadus. Oksana Tanditi väikesele ringile korraldatud moepidu oli esimene läbimurre tagasi ellu, kus inimesed kohtuvad ja kallistavad ning moeetendusel asju ka katsuda ja selga proovida saab.

Inimeste kohanemisvõime on fantastiline, kuid virtuaalsus ei asenda otsesuhet. Selles pole samasugust laetust, lähedusest tulevaid tugevaid emotsioone. Asjad jäävad kaugeks ega puuduta. Aga sellest, et päris moemöllu keskel olla on ikka sada kraadi ägedam elamus kui eemalt filmi vaadata, sai aru siis, kui see võimalus viimaks avanes.

Oksana Tanditi moeetendus oli ilmselt kõigi aegade väiksem, millel olen viibinud. Liigsed massid pole praegugi veel turvalised, sestap kutsus disainer kohale vaid kitsa ringi parimaid sõpru, moekandjaid ja -kirjutajaid. Kollektsioon ise aga, olgugi et miniatuurselt lavale toodud, mõjus kui väga vali värske energia kärgatus! Just sellist vabanemise eufooriat, uut vitaalsust ja mitmetähenduslikku mängulusti me igatseme! Lihtsalt Oksana tõlkis salasoovid eriti meisterlikult moekeelde, et oskasime nad ära tunda – jaa, see on see!

Oksana Tandit
Oksana Tandit Foto: Konstantin Sednev

Kaks ja pool kuud vanglat

«Mul on alati ruut, aga seekord sümboliseerib see tänase päeva lugu,» selgitab disainer. «Ruudumuster kujutab puuri, kus me kaks ja pool kuud istusime. Ja need aknad siin jakis on nagu läbipääs, väljamurdmine tagasi värskesse, normaalsesse ellu.» Tanditi kollektsiooni läbivaks põnevaks detailiks on esmapilgul range joonega kaherealised pintsakud, mil külgedel taljet rõhutavad rombikujulised avad ja seljalgi avaus.

Oksana Tandit
Oksana Tandit Foto: Konstantin Sednev

«See kogemus nii ahistatud olemisest oli karm! Mood peab aitama meid sellest välja tuua. Ei piisa tavalisest, vaja on hullumeelset positiivsust, et uuesti ellu ärgata. Ja just seda ma tegin!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles