GALERII ⟩ Narva linnus üllatab pärast 30 aastat uue püsinäitusega

Loora-Elisabet Lomp
Copy

18. juunil avati uuenenud Narva linnus koos uue püsiekspositsiooniga. Enam kui kaks aastat kestnud rekonstrueerimistööde tulemusel tehti korda ja nüüd on avatud külastajatele linnuse konvendihoone jõepoolne idatiib, kuhu seni peale muuseumitöötajate polegi keegi pääsenud.

Külastajatele on avatud põhjalikult uuenenud Narva linnus koos uue püsiekspositsiooniga, mille peateema on 700-aastane Narva linnus oma ajalooga.

Narva linnuse rekonstrueerimine ja uus püsiekspositsioon on osa projektist «Piirikindluse avastuskeskuse avamine», mis algas 1. juulil 2016. Projekti kogumaksumus on enam kui 4 miljonit eurot, millest 3,54 miljonit eurot tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Konvendihoone kahel korrusel avatakse kogu perele elamust ja avastamisrõõmu pakkuv interaktiivne püsinäitus Narva linnusest ja selle ajaloost, mis vahetab välja senise 30 aastat vana püsiekspositsiooni. 

Kultuuriminister Tõnis Lukas (Isamaa) kirjutas sotsiaalmeediasse linnuse avamisel (18. juunil), et pikalt on seda sündmust oodatud, kuid tänaseks on töö tehtud. «Nii et ehituskiivreid enam kandma ei pea, nagu oli vaja veel eelmisel aastal samas kohas. Kõik tundub olevat rahulik - loodan, et ei peagi siia enam kiivris tagasi tulema. Kui Eesti vajab, tulen ikkagi tagasi,» kirjutas Lukas. 

«Narva on katsumus, pühendumus, kannatus! Päris kergelt, ainult vastandumisega, teda ei võta! Aga niisama teda ka ära ei anna - täna õhtul avasime Narvas muuseumi, mis aitab narvalastel olla eurooplased... ja kui see on liiga väheambitsioonikas, siis isegi eestlased,» märkis Tõnis Lukas eelmisel nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles