GALERII ⟩ Lõkkepatrulli jaanipäev: tuli elektriliinide all, põlev prügikast ja salajane plastprügi põletamine

Copy

Harjumaa päästeameti lõkkepatrull silmas nii mängumajale liiga lähedal olevat tulekollet, kui ka jaanituld, mis oli ohtlikult lähedal elektriliinidele. 

Kella 20 paiku hakkas lõkkepatrull Assakust liikuma. Assakus, Luigel ja Kangrul olid väikesed nõuetekohased jaanituled. Siis võeti suund Aruküla poole. 

Raasiku vallas Kullil tegi lõkkepatrull kolm peatust - otsustati asja lähemalt uurida. Esimesel korral paistis autoteelt, et suur lõke on jäetud järelevalveta. Kui päästjad kohale jõudsid, siis selgus, et lõkke peremees on lähedal ning jälgib jaanituld. Ent päästjad märkasid, et lõkkele visatavate puidu kõrvale on mees tassinud ka plastprügi. Päästjad palusid plastprügi mitte ära põletada. 

Järgmisena märgati, et ühes koduhoovis asuvale mängumajale oli lõke ohtlikult lähedal. Päästjad läksid lähemale ning nägid, et maja peremees juba tegeles aiavoolikuga leegi ohjamisega. 

Kolmas lõke oli tehtud ohtlikult lähedale elektriliinidele - elektriliinide alla. Lõkke juures askeldanud mees päästjate hinnanguga ei nõustunud. Tema meelest oli lõkkepatrulli reageerimine ülearu tekitatud paanika, kuid oli nõus oksakuhja ära kustutama. 

Pärast seda saabus häirekeskusest väljakutse Järvekülla. Seal põles ridaelamu prügikast. Kui päästekomando kohale jõudis, siis oli konteiner juba maha põlenud ning midagi kustutada enam ei olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles