Olesja Lagašina: tahad süüdlast näha? (6)

Олеся Лагашина
Copy
Olesja Lagašina.
Olesja Lagašina. Foto: Konstantin Sednev

Päikesepaisteline, suviselt muretu õhtu. Lõbustuspark kutsub unustama karmi karantiiniaega, et nautida lõpuks täiega elu.

Keegi käis laupäeval šoppamas ja ootab nüüd rahulikult peatuses bussi. Ilus suvine õhtu, veidi tuuline, aga mõnus.

Järgmisel hetkel muutub pilt radikaalselt. Bussipeatust enam ei ole. Seal rahulikult seisnud naine ei hinga. Klaasikillud, valu, tühjus, lõpp.

Kihutav autojuht tapab inimese, sotsiaalmeedia plahvatab. Facebooki kommentaaris kirjutab noor naine: «Kellegi ema ei tulnud täna koju. Sellised kihutajad on hullemad kui homod. Palju hullemad.» Tegelikult kasutab ta kõvemat sõna. Mina jään aga mõtlema, mis peab inimese peas toimuma, et selline võrdlus üldse sünniks.

Sõidan seal iga päev. Mitu korda olen mõelnud, et pigem ei hakka seal manööverdama, eriti talvel, muidu võib auto lõpetada oma tee bussipeatuses. Kuidagi tundus, et peab seal ettevaatlikum olema. Teeremont ei tee seda kohta ohutumaks. Aga muidugi pole juhtunus süüdi teekorraldus. Ka geid ei puutu ilmselt asjasse, isegi kui Poola president, Venemaa uue põhiseaduse autorid ja meie konservatiivid arvavad, et just nemad on kurja juur.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles