Duda sai Trumpilt valimispäevaks toetust

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Poola president Andrzej Duda (vasakul) koos USA riigipea Donald Trumpiga üleeile pressikonverentsil Valge Maja roosiaias. Duda, kes loodab pühapäeval tagasivalituks saada, oli esimene välisriigi liider, kes külastas üle kolme kuu Valget Maja. 
Poola president Andrzej Duda (vasakul) koos USA riigipea Donald Trumpiga üleeile pressikonverentsil Valge Maja roosiaias. Duda, kes loodab pühapäeval tagasivalituks saada, oli esimene välisriigi liider, kes külastas üle kolme kuu Valget Maja. Foto: Jim LoScalzo/CNP/imago Images/MediaPunch/Scanpix

Pärast seda kui Poola suurim opositsioonijõud vahetas mais välja oma presidendikandidaadi, on tagasivalimist ihkava Õiguse ja Õigluse (PiS) toetatud Andrzej Duda jalgealune löönud kõikuma ning võidu koju toomiseks võttis riigipea vahetult enne ülehomseid valimisi ette retke Valgesse Majja, tulles tagasi loodetud sõnumiga: USA toob Poolasse lisavägesid.

Duda visiiti oma USA ametikaaslase Donald Trumpi juurde kritiseeris opositsioon nii siin- kui ka sealpool Atlandi ookeani, kuna reisi ajaline lähedus valmispäevale oli äärmiselt ebatavaline ning tegelikult polnud ka põhjust, miks peaks Poola presidendist saama esimene riigipea, keda alates märtsist Valges Majas võõrustati.

Poolat valitseva paremkonservatiivse PiSi leeris isegi ei püütud külaskäigu eesmärki ilustada. «Me armastame Donald Trumpi, arvame, et ta on suurepärane president, ning ma usun, et ta aitab meil valimised võita,» ütles The Washington Postile PiSi poliitik Dominik Tarczyński.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles