Emotsionaalne Nool on õppinud vaikima

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tänavune aasta on Erki Noolel tähtpäevarohke: eile tähistas ta 50. sünnipäeva, septembris täitub Sydney olümpiakulla 20. aastapäev.  FOTO: Mihkel Maripuu
Tänavune aasta on Erki Noolel tähtpäevarohke: eile tähistas ta 50. sünnipäeva, septembris täitub Sydney olümpiakulla 20. aastapäev. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Sydney olümpiavõitja Erki Noole 50. sünnipäev möödus eile sportlikult. Ta alustas Otepää suvekodus hommikut 50 kilomeetri pikkuse rattasõiduga ning tegi seejärel 50 kilogrammiga 50 kordust rinnalt surumist. «Aitab küll, kella kuuest tulevad juba külalised,» sõnas ta poolteist tundi enne sünnipäevapeo algust.

Idee juubelit ­sportlike välja­kutsetega tähistada tekkis Võrus sündinud ­endisel mitmevõistlejal päev enne sünnipäeva. Temasugusele aktiivsele spordimehele on selline päeva algus täpselt paras. Samamoodi plaanib ta tähistada ka peagi saabuvat Sydney olümpiakulla 20. tähtpäeva.

Ees teinegi väljakutse

«Ma olen siin mõelnud, et varsti kukub Sydney olümpiamängude tähtpäev (28. september – toim). Võib-olla teen siis 20-kilogrammise kangiga 1000 kordust rinnalt surumist. Selleks on vaja nii jõudu kui ka vastupidavust. Olen sporti teinud suhteliselt tormiliselt ja hasardiga on kaasnenud ka vigastusi, seetõttu ma päris maksimumraskust peale ei paneks,» rääkis ta.

Praegu on Nool tühja kangiga rekordiks kirja saanud 666 järjestikust kordust. Ta oletab, et 1000 korduse jaoks kuluks tal umbes 18 minutit. «Kiiremini vist pole võimalik,» sõnas ta pärast mõttepausi. Ning kui kedagi huvitab, kui palju 50-aastane olümpiasangar maksimaalselt rinnalt suruda jõuab, siis vastus on 145 kilogrammi.

Üks spordiski kasutatav klišee väidab, et vanus on ainult number. Noole sõnul on selles ütluses oma tõde olemas, ent aastatega on temagi vanemaks jäänud. «Praegu olen alles pool päeva 50 olnud, selles mõttes võrdlusmomenti ei oska eilsega tuua. Aga kui jälle vanu pilte vaatan, siis olen muutunud küll,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles