President Kaljulaid sõidab esimesele koroonakriisi järgsele välisvisiidile (4)

Andres Einmann
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Meeks

President Kersti Kaljulaid läheb täna ametlikule visiidile Saksamaale Berliini, et tähistada Eesti saatkonna sajandat sünnipäeva.

Riigipea kohtub Saksamaa liidupresidendi Frank-Walter Steinmeieriga ning mõjuka mõttekoja ja Saksa tööstuste liidu esindajatega. President külastab ka Eesti ettevõtete Skeleton ja Ampler esindusi.

«Visiidiga tähistame Eesti saatkonna aastasada ja seeläbi kahe riigi diplomaatilisi suhteid. Eesti riigipea visiit on ka esimene ametlik visiit, mille Saksamaa peale piiride taasavamist vastu võtab ja see näitab meie suhete erilisust,» selgitas presidendi välisnõunik Lauri Kuusing.

Eesti digikogemusest räägitakse ka Saksamaa töösturite liiduga kohtumisel. Eesti on oma e-riigi lahendustega eeskujuks ja kuidas tõugata tagant digiarenguid Saksamaal ja sealt edasi ka Euroopa Liidus laiemalt, seda omavahel arutataksegi. Lisaks soovib president Kaljulaid kuulda, milline on olnud sealsete ettevõtete kogemus rohepöörde tegemisel ja kuidas saaksime samu võtteid ka Eestis kasutada.

Saksamaa kaalukaima mõttekoja Körber Stiftungiga räägib riigipea julgeolekust NATO idatiival ja Eesti e-riigist, samuti kolme mere tippkohtumisest, mida võõrustame oktoobris Eestis ja kuhu Saksamaa liidupresident on kutsutud.

Visiidi käigus on plaanis intervjuud Saksa väljaannetele Welt ja ZDF.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles