Staaridest tulvil üritus kogus 7 miljardit dollarit Covid-19 vastu

Postimees
Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen. Foto: Olivier Hoslet/Ap/SCANPIX

Rahakogumisüritus, kus osalesid teiste seas Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ning meelelahutajad Miley Cyrus, Jennifer Hudson ja Dwayne «The Rock» Johnson, tõi vaesemate riikide koroonavastase tegevuse toetamiseks kokku 7 miljardit dollarit annetustes ja laenugarantiides.

Ühendus Global Citizen teatas, et eile maailma riigijuhtide osalusel peetud üritusega koguti 1,5 miljardit dollarit vaesemate riikide aitamiseks koroonaviirusega võitlemisel, samuti lubati annetada 250 miljonit doosi vaktsiini, kui see välja töötatakse.

Grupi sõnul on Euroopa Komisjon ja Euroopa Investeerimispank omalt poolt lubanud anda 5,4 miljardit dollarit laenude ja garantiidena, vahendab France 24.

Üritus, mille õhtujuhiks oli Johnson, sisaldas muusikalisi etteasteid Jennifer Hudsonilt, Miley Cyruselt ja Coldplaylt.

«Täna lubatud 6,9 miljardit dollarit maailma vaeseimate ja kõrvalejäetuimate kogukondade aitamiseks on suurepärane samm meie teekonnal Covid-19 ajastul, kuid teha tuleb veel rohkem ja keegi ei ole väljaspool ohtu, kuni kõik on väljaspool ohtu,» lausus Global Citizeni tegevjuht Hugh Evans ürituse järel.

Üritusel osalesid Kanada, Rootsi, Prantsusmaa, Uus-Meremaa, El Salvadori, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Barbadose riigipead.

Korraldajate sõnul ei olnud tegemist pelgalt rahakogumiskampaaniaga, nende eesmärgiks oli ka tõsta teadlikkust selle osas, et koroonaviiruse pandeemial on olnud ebaproportsionaalne mõju kõrvalejäetud kogukondades.

Prantsuse president Emmanuel Macron rõhutas, et viiruse alistamiseks on vaja teha koostööd.

«Mobiliseerume, keeldugem igaüks iseenda eest lähenemisest. Jätkakem koos edasi liikumist. Prantsusmaa ja Euroopa võtavad vastutuse täna ja teevad seda ka tulevikus,» sõnas Macron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles